RSS Feed

‘Yerba de Tago’ extract: Een natuurlijke bruiningsstof

Yerba-de-TagoOf: Eclipta Prostrata of Eclipta Alba (Leaf) extract (zo te herkennen op het cosmeticalabel).

Deze medicinale plant is familie van de zonnebloem en wordt ook wel het ‘valse madeliefje’ genoemd, omwille van de gelijkenis van de witte bloemen met madeliefjes.
In India (meer bepaald in de Ayurveda – een hindoe├»stische gezondheidsleer) wordt deze plant als (schoonheids)medicijn gebruikt. Het extract zou niet alleen goed zijn voor de lever, maar voornamelijk ook voor het haar. Yerba de Tago is dan ook onderdeel van het in India populaire haarolierecept.

Waarom dit relevant is?
In de cosmetica wordt het “Yerba de Tago-extract” gebruikt als natuurlijke bruiningsstof in zelfbruiners en bruinversnellers voor onder de zonnebank. Het extract werkt pijnstillend en fungeert het als antioxidant tegen schadelijke vrije radicalen.
Er zijn geen gezondheidsrisico’s bekend bij gebruik op de huid.

Deze website gebruikt cookies om jou de beste ervaring te kunnen geven. Door deze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close